Waardig afscheid voor John Garretsen

Vorige week zaterdag is onze zeer gewaardeerde maat John Garretsen onverwacht overleden. Vandaag hebben we afscheid van hem genomen in uitvaartcentrum Westerveld te Driehuis (NH).

John is zijn diensttijd begonnen als chauffeur en heeft gereden voor het Regionaal Vervoers – en Verkeers Commando West. In ’94 is hij met T9 uitgezonden naar Voormalig Joegoslavië, waar hij tientonnerchauffeur werd van de Bravo-compagnie in Vitez. Na zijn terugkomst heeft hij zijn normale werkzaamheden bij Defensie weer opgepakt. Twaalf jaar geleden heeft hij een baan aangenomen in de burgermaatschappij bij Isoglas in Haarlem. Hier heeft hij gewerkt als allround medewerker en als leermeester. John hebben we in de vereniging leren kennen als een lieve man die graag klaarstond om te helpen. Zo heeft hij dit jaar nog onze vereniging bijgestaan op de veteranendag in Schagen en hielp hij klussen in het inloophuis Stichting Inloophuis Veteranen Noord-Holland Noord.

Onze vereniging zorgde vandaag voor een erehaag van 17 personen, die opgesteld stond langs de weg naar het uitvaartcentrum, om de rouwstoet te verwelkomen. Tijdens de uitvaartdienst heeft er een dodenwacht van vier personen en een vaandeldrager bij de kist van John gestaan. Als laatste eer heeft John zijn plek op de Wall of Honor gekregen.

Wij wensen familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde John.

Hieronder is nog een sfeerimpressie te vinden van de uitvaart.