Veteranenrun Winschoten 2019, je hoeft het niet te doen.

De stof is neergedaald en de schoenen in de kast. De grijns zit nog op de gezichten.

14 September 2019, de dag van de tweede Veteranenrun. Om 7 uur zitten we aan het ontbijt met een grote groep veteranen in de aula van de Dollard College. De conciërge kijkt zijn ogen uit! “ Dit heb ik nog nooit meegemaakt, wat mooi!” Hij glundert van oor tot oor. De zon komt langzaam op en de mannen en dame van het Transportbataljon bouwen de tent op vol passie en enthousiasme. Achter de school doet de zon zijn best om hun haar warmte te geven.

De tent staat in no time en iedereen loopt een beetje rond en maakt kennis met de nieuwere lopers. Prachtig hoe Marine, Landmacht en Luchtmacht broederlijk samenkomen. Er is geen betere of ergere uitzending. We zijn 1!! Daar is het waar we het voor doen. Om 09:00 de bekende minuut even in je eigen koppie en denken aan wie er niet meer is of bij kan zijn.

De start komt dichterbij. 16 lopers zullen samen 200 km afleggen. Door 4 afzeggingen (Melvin zit op Curacao, René heeft een blessure, Kuhler zit op de Bahama’s en Coco moet werken) liepen er 4 lopers 2 keer. Paul, Catelijne, Barbara en Marco, diep respect. Een ieder liep met zijn eigen verhaal en doel, makkelijk en erg zwaar, een gevecht voor sommige. Tijdens de run zakte een luchtboog in en de mannen van het bataljon zorgde dat de lopers er onderdoor konden! de laatste loper kwam rechtstreeks van een begrafenis. Hij werd opgewacht door de andere lopers om de laatste meters samen te lopen. Wat een kippenvel moment!

Het zat erop, knuffelen en handdruk 1 team 1 taak. 

De dames achter de schermen hadden de BBQ klaar. Na het eten opruimen zoals dit hoort en klaar voor de afterparty bij Hockeyclub HCW.

Dit alles kun je alleen samen! Lopers, vrijwilligers die hun tijd hier in steken, maar net zo belangrijk de sponsoren, want de ketting is alleen zo sterk als de zwakste schakel.

16 Lopers en de ondersteuning van het Transportbataljon

Ik bedank iedereen en zou zeggen tot 2020. Dan zit er een WK aan vast!

Roelof Visser.