Veteranenrun 8 september 2018

Door Roelof Visser

Zo! het zit erop. Mijn “droom” is uitgekomen. Lopen met veteranen tijdens de run van Winschoten. Een lange periode van regelen, maar steeds werd het mooier. Eerst het uitspreken van mijn droom, daarna lopers vragen. Dan het garanderen van de Run Shirt en inschrijving op kosten van Visserchauffeursdienst.

Daardoor was er geen weg terug. Tijdens deze route vielen er door verschillende redenen 3 lopers af en werd dit ook snel opgevuld naar 10 door andere veteranen.

Vrijdag 7 sept bij sponsor Verbidak langs en daarna bij het Dollard College, onze uitvalsbasis tijdens de run, voor uitleg wat we nodig hadden. De 4-tonner van Raymond van der Wee, maar met Riëtte van der Linden als chauffeur, was inmiddels onderweg naar Winschoten, net als Jack Biemans (Hamburg) die ik al 23 jaar niet had gezien. Samen met hem op boodschap, de laatste dingen gehaald en hij spullen voor in Duitsland (pindakaas enz). Rond 21:00 waren de eerst veteranen aangekomen op het hockeyveld van HCW die net als het Dollard hun accommodatie ter beschikking stelde. Een klein feestje en dan slapen.

Zaterdag 6 uur stonden we op het plein van de Dollard, ontbijten en opbouwen tent.

09:15 dvhn (krant) en 10:25 finish Maud die meedeed aan de lutje run. 10:30 RTV noord 12:00 tot 13:00 radio Go met Henry Vree daarna was het media circus voorbij. Nu kon ik mij gaan richten op mijn loop. De tijd: 01:00:35! De allerlaatste meters mochten we samen uitlopen. Kippenvel!

Daarna eten (nasi van mijn broer Bernhard) en feest bij zowel Dollard als HCW.

Zondag 9 september wakker worden, alles opruimen en sleutels inleveren en afscheid nemen van elkaar met de afspraak dat de Veteranenrun een jaarlijks evenement wordt.

Verbidak, Samsom Vinkeveen, Administratiekantoor Oosteinde, Dollard College, HCW, Eeterij de DIS, Visserchauffeursdienst, FLAS en het Transportbataljon, heel erg bedankt! Jullie steun was goud waard. Om mij heen nog meer mensen die ik erg dankbaar ben, teveel om te noemen. 3 noem ik wel even. Natasja Snijders voor de belangrijke brief en John Scheeres voor de media. Wilma Visser voor alles. ️