Veteranendag Hart van Brabant, een dag voor jong en oud

Zaterdag 27 oktober werd voor de vijfde keer de veteranendag van Hart van Brabant georganiseerd. Veel veteranenorganisaties waren aanwezig om deze dag te ondersteunen, waaronder onze vereniging met een tent vol vrijwilligers en Stichting UN-viertonner.
Het was eerst nog spannend of beide viertonners, bestuurd door Raymond van der Wee en Ernst van de Veerdonk, ingezet konden worden voor de pendeldienst van en naar het station en voor de rondritten voor de kinderen, want onderweg naar Rijen had Ernst problemen met de elektronica, maar dankzij het vervangen van een paar relais was het probleem opgelost.

Om 8 uur was het eerst koffie drinken (dank je wel voor het zetten, Erwin!) en dan de tent opzetten en de aankleding verzorgen. Om 9.30 uur zag alles er strak uit en konden we de bezoekers ontvangen.
Er was veel interesse in de verhalen van de aanwezige veteranen. Natuurlijk waren er ook veel bekenden die even langs kwamen om bij te kletsen en het jonge publiek mocht kennis maken met het gewicht van de kogelwerende vest. Ook bij de viertonner was het erg druk. Onafgebroken reed deze zijn rondjes met de kinderen onder leiding van bakcommandanten Léonie en Eric.
Een cameraploeg van Hart van Nederland was ook aanwezig om verslag te doen en namen ook even de tijd om bij ons opnames te maken.

Toen de dag op zijn einde liep werd het tijd om de boel weer in te pakken en was het nog even tijd om met alle vrijwilligers een ritje te maken achter in de viertonner. Een mooie afsluiting van een mooie dag, waarbij we ons als Bataljon weer goed op de kaart hebben gezet. Dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze vrijwilligers! Een hartelijke dank is hier wel op zijn plaats!

Hieronder een impressie van de dag. Klik op de foto’s voor een vergroting en de beschrijving.

[foogallery id=”1062″]