Veteranendag 2016

Hallo allemaal!
Veteranendag 2016 komt er weer aan, en we zijn ontzettend blij en trots dat we jou en je gezin mogen verwelkomen. Zoals het zich nu laat aanzien staan wij met zo’n 65 veteranen aangetreden voor het defilé – een record!

HOE GAAN WE HET DOEN?
De planning is als volgt:

 • Tussen 10:00u en 11:00u verzamelen we bij het meldpunt voor het Transportbataljon in Tent B. Dat is vanuit de ingang van het Malieveld gezien de grote tent links van het podium (zie plattegrond in de bijlage). Bij de ingang van tent B hangt een overzicht van de meldpunten van de verschillende detachementen, daar kun je zien waar wij zitten. Het bestuur is vanaf 10:00u aanwezig.
 • Bij binnenkomst wordt je naam afgetekend op de lijst, zodat we weten dat je er bent. Je krijgt dan ook gelijk je consumptiebonnen en andere bescheiden. Ook worden dan de polo’s uitgegeven die mensen nog in bestelling hadden staan, d.z.v. Riëtte. Zodra je binnen bent gemeld kun je als je wilt een kijkje gaan nemen bij de activiteiten op het Malieveld. Na afloop van het defilé is daar ook nog alle ruimte voor.
 • Om 12:00u verzamelen we bij het meldpunt in tent B voor een briefing d.z.v. Coco, die ook dit jaar weer detachementscommandant is. Zij vertelt waar en hoe laat we gaan opstellen, en hoe het defilé zal gaan verlopen. Léonie zal dan ook kort iets vertellen over de partners en kinderen. Aansluitend zal de groepsfoto worden gemaakt.
 • Rond 13:00u (precieze tijdstip wordt tijdens de briefing bekend gemaakt) stellen de veteranen op de Koningskade op voor het defilé. Daar zal Coco de laatste instructies geven.
 • De jonge kinderen zullen onder begeleiding van Nancy en Renate bezig worden gehouden met het maken van een mooi knutselwerk. Wat? Dat wordt weer een mooie verrassing!
 • De partners en kinderen die naar het defilé willen gaan kijken lopen onder begeleiding van Léonie gezamenlijk naar een punt langs de route, waarschijnlijk ter hoogte van het Lange Voorhout. Zodra ons detachement daar is gepasseerd, verplaatsen ze terug naar het Malieveld. Daar komen de jongere kids erbij voor de ontvangst van het defilé.
 • Om 13:00u zal het defilé van start gaan, maar de verwachting is dat wij pas tegen 14:00u afmarcheren. De opstelling van het detachement is als volgt:
  • Voorop loopt een vrijwilliger van de organisatie met het bord met onze verenigingsnaam.
  • Daarachter loopt de vaandeldrager.
  • Zo’n 3 meter daarachter de rolstoelers, elk met een begeleider.
  • Zo’n 3 meter daarachter het detachement in rotten van vier.
  • Coco loopt als detachemenstcommandant naast het detachement.
 • Het eindpunt van het defilé is het Malieveld, hier zullen we door het thuisfront worden onthaald. Bij aankomst lopen we zo ver mogelijk door naar achteren om de detachementen achter ons de ruimte te geven. Bij het meldpunt in tent B verzamelen we voor de afsluiting van het ‘officiële’ deel van de dag.

OV-BEWIJZEN
Wij hebben inmiddels van een aantal mensen begrepen dat zij bij de uitnodigingsbrief geen OV-vervoersbewijzen hebben ontvangen. Het beste dat je kunt doen is z.s.m. (maar wel tijdens kantooruren) even bellen met het Veteraneninstituut op 088-3340050, en de OV-kaarten alsnog op te laten sturen. Wacht daar niet te lang mee!

PARTNERS EN KINDEREN
De partners en kinderen worden door ons goed opgevangen, dus niemand hoeft bang te zijn ‘verloren’ rond te lopen op het Malieveld. De jonge kids worden tijdens het defilé door o.a. Nancy en Renate bezig gehouden, zodat de partners met een gerust hart naar het defilé kunnen gaan kijken. De oudere kids kunnen met de partners mee, of lekker rond gaan neuzen op het Malieveld.
Wist je dat er op Facebook ook een eigen groep is speciaal voor partners van Transportbatveteranen? Deze groep wordt door Léonie beheerd, hierin kunnen partners elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. Partners kunnen zich aanmelden op https://www.facebook.com/groups/188773314620171/

VETERANEN DIE OOK AAN DE MOTORRIT DEELNEMEN
De veteranen die ’s morgens ook aan de motorrit deelnemen zullen waarschijnlijk rond een uur of 12 op het Malieveld aankomen. Dan zijn wij nog bij het meldpunt in tent B. Maar mócht het zo zijn dat er vertraging optreedt en wij al richting opstelpunt zijn vertrokken, bel of app Duncan dan even op 06 – 523 414 15. Dan geeft hij jullie door waar wij met het detachement precies staan. Graag horen we ook even van tevoren wie aan de motorrit deelneemt, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

TOT SLOT
We houden jullie op de hoogte via Facebook, de website en per e-mail. Als je een vraag hebt, stel die dan z.s.m. aan ons. Je kunt alvast wat voorpret beleven op http://www.veteranendag.nl/editie/veteranendag-2016/ We gaan er met zijn allen weer een fantastische dag van maken!
WE HEBBEN ER ZIN IN!!!
Tot ziens op het Malieveld!