Sunset March 2018 – Brothers In Arms

Op 7 november 1992 gingen de eerste mannen en vrouwen van het 1(NL/BE) VN Transportbataljon op weg naar Bosnië. Als vereniging herdenken we deze dag door op 7 november de Sunset March te lopen in Nijmegen. Dit jaar was dat voor de tweede keer.
We werden bij de stadsbrug “de Oversteek” verwelkomd door een mooie regenboog.

Helaas was door veel afmeldingen het groepje Tbatters niet erg groot, maar Raymond van der Wee, Marco Haddeman, Bert van Dijken en Marco Mulder hoefden niet alleen te lopen. Een groep van 15 man van het 11e Brigade Verkennings Eskadron en een opa met zijn drie kleinkinderen liepen de Sunset March mee.

Rond 17 uur ging de eerste lamp op de brug aan. Elke lamp dia aan gaat staat symbool voor een soldaat, die bij de Waalcrossing op 20 september 1944 is overleden.
Met gepaste stilte en in een aangepast tempo marcheerde de groep langs de 48 paar lichtmasten. Het moet voor de voorbijgaande automobilisten, fietsers en voetgangers een indrukwekkend schouwspel zijn geweest.
Aan de voet van de brug, bij het eremonument, vertelde Raymond nog kort aan de aanwezigen de reden van deze Sunset March en liet de 11 VBE en Tbat de eregroet brengen, waarna een minuut stilte werd gehouden.

Een mooi eerbetoon van brothers in arms aan de helden die gesneuveld zijn voor onze vrijheid.