Koninklijke onderscheiding voor Erwin van der Meer

Vandaag was weer de dag dat veel Nederlanders, die belangeloos goed werk doen voor de samenleving, in hun gemeente in het zonnetje worden gezet. De zogenaamde lintjesregen. In Den Haag kreeg één van onze leden, Erwin van der Meer, de verrassing van zijn leven.

De dag begon anders dan dat Erwin zich voorgesteld had. Helemaal in de veronderstelling dat hij naar zijn werk moest, werd hem gezegd dat hij rustig aan kon doen en even niet aan werken hoefde te denken. Hij kreeg een onverwachte vrije dag!

Plichtsgetrouw keek hij toch even in zijn werkapp en was niet overtuigd. Hij wilde toch maar naar zijn werk gaan. Toen Nancy, zijn vrouw, hem vertelde dat hij dan toch weer naar huis gestuurd werd, zwichtte hij en bleef vol met vragen thuis.

Toen Nancy hem aangaf dat hij zijn nette pak moest aantrekken en dat hij opgehaald zou worden vroeg hij “Wat gaan we doen dan?” Het kwartje viel toen hij in de gaten kreeg wat voor dag het morgen is.

In het theater Delegentia aan de Lange Voorhout kreeg Erwin samen met nog 33 inwoners van Den Haag de Koninklijke onderscheiding opgespeld door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Hij mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Erwin kreeg deze onderscheiding, omdat hij al meer dan 12 jaar als vrijwilliger actief is voor de Ooievaarsrun. Dit is een rit met vrachtwagens waar mensen met een beperking mee mogen rijden door Den Haag en het Westland om te eindigen bij de Visafslag in Scheveningen, waar een groot feest georganiseerd wordt. Erwin zit als logistiek coördinator in het bestuur van de Ooievaarsrun.

Wij willen Erwin van harte feliciteren met deze mooie eer. Hij mag er oprecht trots op zijn.