De start van een mooi jaar

Beste Transportbatters,

Afgelopen zaterdag is Echos Home Baan Zulu in De Harskamp het toneel geweest van de jaarlijkse ALV van onze vereniging, waarbij ca. 30 van de actueel 140 leden aanwezig waren. Naast de gebruikelijke plichtmatigheden die bij zo’n vergadering horen, zijn er een aantal zaken besproken die ik langs deze weg graag wereldkundig maak.

Ten eerste hebben Bert van Dijken en Ernst van de Veerdonk het bestuur verlaten en hebben wij in Johan Mutsaers (penningmeester) en Bas Kobossen (algemeen bestuurslid) twee waardige opvolgers. Binnenkort zullen zij op een wat uitgebreidere manier aan jullie worden voorgesteld. Ik wens beide heren van mijn kant bij deze in ieder geval veel succes met hun functie!

Tevens zijn er ook wat serieuzere zaken voor het voetlicht geweest, waaronder een discussie over de opschoonactie van de besloten groep die aan onze Facebookpagina is gekoppeld. Daarover is rond de jaarwisseling nogal wat ophef ontstaan, waarvoor ik bij deze oprecht mijn excuses wil maken aan eenieder die zich aangesproken voelt. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand buiten te sluiten, maar wel om de groep weer zuiver voor jullie, de veteranen (en thuisfront) van het Transportbataljon te maken.

En dat is nu precies wat er na uitvoerig overleg met de ALV gaat gebeuren met de besloten groep: we gaan hem weer puur voor de Tbatter en zijn of haar thuisfront maken. Dat wil zeggen dat we de groep wel gaan opschonen, maar dat alle veteranen en hun thuisfront die tot onze doelgroep horen zich geen zorgen hoeven te maken om uit de groep gezet te worden. We gaan dit zo zorgvuldig mogelijk doen, en zeker niets overhaasten. In de loop van het voorjaar moet deze actie zeker zijn afgerond zodat we weer met een frisse blik samen verder kunnen.

Ter afsluiting van de ALV was er trouwens nog een heuglijk feit te melden: de RC en RA van het Regiment B&T kwamen langs om officieel de tweede pop-up tent aan ons over te dragen die mede door een niet onaanzienlijke gift van het regiment nu werkelijkheid is geworden. Uiteraard werd deze overdracht beklonken met de traditionele Palmpit in de hand!

We gaan er samen weer een mooi jaar van maken, daarvan ben ik overtuigd. Ik zie ernaar uit!

Nil Nobis Absurdum.

Raymond