Bevrijdingsdefilé Wageningen

  • Om 10:00u is terrein De Dreijen geopend. Het bestuur is dan al aanwezig. We verzamelen tussen 10:00u en 11:00u in de Deelnemerstent (punt C, zie plattegrond). Zorg dat je uiterlijk om 11:00u aanwezig bent. Je krijgt dan je consumptiebonnen van ons uitgereikt. Mensen die nog een polo in bestelling hebben, krijgen deze dan ook. Coco is detachementscommandant.
  • Zodra je je gemeld hebt, kun je even rond gaan kijken op het terrein. Er is van alles te zien en te doen voor jong en oud.
  • Om 13:30u verzamelen we weer in de Deelnemerstent. Coco verzorgt dan de briefing van het defilé. Van daar uit gaan we gezamenlijk opstellen voor het defilé. Uiterlijk 14:40 moeten we opgesteld staan. We lopen in Cluster 4, de ‘jonge veteranen’.
  • De partners en gezinsleden worden begeleid door Léonie. Zij gaan gezamenlijk een mooi plekje langs de route bemannen.
  • Het defilé gaat om 15:00 van start. Het wordt geopend met een korte ceremoniële plechtigheid, waarna we beginnen met de afmars. Tijdens het defilé zal op een gegeven moment een fly-over plaatsvinden van diverse oude en moderne gevechtsvliegtuigen.
  • Na afloop verzamelen we bij de Deelnemerstent en maken we een groepsfoto. Dan is het officiële gedeelte voorbij en kan iedereen desgewenst zijn eigen weg gaan.

Nog even wat praktische zaken:

  • Frank is op dit moment bezig de parkeerkaarten naar alle deelnemers te versturen. Parkeren kan op het parkeerterrein Leeuwenborgh aan de Hollandseweg 1. Stel dat dus in op je navigatie. De lokatie staat aangegeven op je parkeerkaart, en het terrein zal ook bewijzerd zijn. Op de Leeuwenborgh staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen op. Van daaruit is het een minuutje of 10 á 15 lopen naar De Dreijen, maar er rijden ook pendelbussen. Probeer niet met de auto bij De Dreijen te komen, dat stuk is helemaal afgezet.
  • Voor de mensen die met het OV komen: vanaf station Ede-Wageningen rijden pendeldiensten naar De Dreijen. Op vertoon van je veteranenpas kun je, met je begeleider, gratis meerijden. Houd er rekening mee dat in Wageningen zelf het OV niet volgens dienstregeling rijdt, en in de rest van het land zondagsdiensten gelden vanwege Hemelvaartdag.
  • Gedurende de dag zal Heidi Ebbelaar foto’s maken. Heidi is toegevoegd aan de Facebookgroep zodat iedereen kennis met haar kan maken.
  • Ondanks zijn blessure is Jo van de Kamp er bij en doet mee, en daar zijn we blij mee! Jo zit tijdelijk in een rolstoel. Hij is A: niet zo bedreven met zo’n ding als ik, en B: hij zal niet zo’n superlicht, flitsend GTI-racemodelletje hebben als ik ;-). Dus ik vraag een vrijwilliger die in het defilé achter Jo wil gaan staan en hem wil duwen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Rest me nog één ding te zeggen: We hebben er zin in!!! 😛