Even voorstellen: Bas Kobossen

Beste Allemaal,
Tijdens de ALV van 2020 ben ik gekozen voor de functie van algemeen bestuurslid bij de Vereniging Veteranen 1(NL/BE) VN Transportbataljon. Voor de mensen die niet aanwezig waren wil ik mezelf bij deze voorstellen.
Wie is dat nieuwe bestuurslid? Dat is Bas Kobossen en ben met T1c (6mnd lichting) uitgezonden geweest met het geniedeth van de A-cie in Busovaca. In die functie heb ik als elektricien 6 maanden mezelf uit mogen leven op het kamp. Een uitdaging, omdat er in het beginsel niets voor handen was en we alles naar eigen inzicht en gevoel op hebben mogen bouwen. De wachtbunker, vooraan bij de poort, waar velen van jullie in hebben staan kleumen in de winterperiode was ik mede initiator van.

Ik ben getrouwd met Rachel en op 31-3-2020 ben ik 27 jaar getrouwd. De snelle rekenkundigen onder ons zullen zeggen hé dat is getrouwd tijdens de uitzending. Dat is inderdaad zo. Ik heb tijdens de kerstuitzending van Tineke op RTL4 mijn huidige vrouw ten huwelijk gevraagd.
Sinds 2003 zijn we de trotse ouders van Timothy. Sinds die tijd heeft ons leven een drastische wending gekregen. Timothy is geboren met een zeer zware hartafwijking (HLHS). Ondanks dat dit nog steeds heftig is en we leven met veel onzekerheden genieten we elke dag van wat ons is gegeven.
Daarom ook een foto samen met mijn zoon.

In het dagelijks leven ben ik na mijn diensttijd begonnen bij Philips Nijmegen en ben daar in contact gekomen met de bedrijfsbrandweer. Daar heb ik het brandweervirus opgelopen en vanuit daar ook vrijwillig brandweerman geworden. In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar een beroepsfunctie als brandweerman op de brandweeracademie. Dit is te vergelijken met de brandweer KMA. Ik ben daar werkzaam geweest als trainer/adviseur.
In de afgelopen jaren heb ik diverse functie doorlopen, zoals o.a. brandweerduiker, specialistisch instructeur, maar ook in het team collegiale opvang. Op dit moment vervul ik de functie van Bevelvoerder.
In mijn dagelijkse werk ben ik vakspecialist op het gebied Vakbekwaamheid. Hierin ben ik verantwoordelijk in het proces vakbekwaam worden.
Daarnaast ben ik veel op oefencentra te vinden waar ik trainingen geef aan korpsen uit het gehele land. Mijn moto hierin is niet “train as you fight” maar “fight as you train” deze zet het net iets scherper weg.

Na de geboorte van Timothy heb ik mezelf gezegd dat ik alleen nog maar leuke dingen wil doen, althans dingen waar ik energie van krijg. Dit om alles een beetje in balans te houden. Daar valt ook de rol van bestuurslid van ons Tbat onder. Met mijn gevulde rugzak denk ik dat ik daar een goede aanvulling op ben. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Doorn zal ik het nuldelijns en thuisfront onder mijn hoede nemen. Hoop in deze functie ook bij te gaan dragen aan de groei van onze vereniging.

Nil Nobis Absurdum